Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Το ιστορικό μνημείο της πόλης που χρονολογείται από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας υπήρξε αρχικά τόπος φυλάκισης εγκληματιών και αντιφρονούντων Σήμερα είναι ένας επισκέψιμος μουσειακός χώρος και σύμβολο της ενότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η γνωστή σε όλους «Καμάρα» είναι ένα λαμπρό απομεινάρι των φημισμένων ανακτόρων του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλερίου. Στην καρδιά της πόλης δίπλα σε άλλα σημαντικά αρχαία μνημεία του κέντρου που μπορείτετ να θαυμάσετε κατεβαίνοντας την οδό Δημητρίου Γούναρη, η Αψίδα Γαλερίου είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Η επιβλητική παρουσία των αρχαίων και βυζαντινών τειχών γύρω στη Βορειοδυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης προκαλεί δέος και θαυμασμό. Κάντε τη βόλτα σας στην περιοχή και αφήστε την πανοραμική θέα της πόλης να σας μεταφέρει σε άλλες εποχές και διαθέσεις.

Στο κέντρο της πόλης, χτισμένο πάνω από το αρχαίο νεκροταφείο της, το Αρχαιολογικό Μουσείο φιλοξενεί εντυπωσιακές συλλογές αρχαίων κειμηλίων και εκθεμάτων που σας λένε όλη την ιστορία της περιοχής. Γνωρίστε τον πολιτισμό των Μακεδόνων Βασιλέων, του
Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών άλλων λαμπρών αυτοκρατοριών.

Άνω πόλη

Η παλιά βυζαντινή Θεσσαλονίκη είναι η πιο όμορφη και γραφική γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Κοντά στο κέντρο της σύγχρονης Θεσσαλονίκης η Άνω Πόλη έχει διατηρήσει τον μακεδονικό χαρακτήρα της χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της. Διαθέτει φημισμένα στέκια και ταβέρνες με παραδοσιακά πιάτα.

Η Ροτόντα, το κυκλικό θολωτό οικοδόμημα λίγα μέτρα πάνω από την Καμάρα, πέρασε από πολλές εποχές, υπηρετώντας την κάθε μία με τις διαφορετικές χρήσεις της. Χτίστηκε ως ναός του Διός, μετατράπηκε σε μαυσωλείο, έπειτα σε τζαμί και πιο πρόσφατα λειτούργησε ως χριστιανικός ναός. Σήμερα είναι επισκέψιμος μουσειακός χώρος ανοικτός στο κοινό.

Ένα ακόμη σημαντικό μουσείο στην καρδιά της πόλης. Με μία επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μπορείτε να μεταφερθείτε νοερά στην εποχή του Βυζαντίου και να ανακαλύψετε τη μαγεία αυτών των χρόνων στις 11 ξεχωριστές αίθουσές του με τα εντυπωσιακά υπέρλαμπρα εκθέματα.

Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων

Πάνω από τα τείχη της Άνω Πόλης βρίσκεται η περίφημη Μονή Βλατάδων, το μοναδικό βυζαντινό μοναστήρι που λειτουργεί ακόμη εντός της πόλης, με την απέραντη θέα στη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό Κόλπο. Περιηγηθείτε στην περιοχή και ανακαλύψτε τα γραφικά στέκια της καθώς οι διαφορετικές εποχές μπλέκονται σε ένα μαγευτικό παρόν.

Η Μονή Λαζαριστών, το πρώην μοναστήρι των μοναχών του τάγματος του Αγίου Βικεντίου, βρίσκεται δυτικά του κέντρου κοντά στη λεωφόρο Λαγκαδά. Σήμερα ο ανακαινισμένος χώρος λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο όπου πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης βρίσκεται στη Μονή Λαζαριστών στη Σταυρούπολη με πλήθος έργων τέχνης καθώς και τη περίφημη συλλογή ‘’ Γεωργίου Κωστάκη’’.

Τσινάρι

Μικροσκοπική μεν πανέμορφη δε η γραφική πλατεία Τσινάρι βρίσκεται στο νοτιοδυτικό όριο της Άνω Πόλης. Στα φημισμένα μεζεδοπωλεία της μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα μακριά από τη φασαρία του κέντρου αλλά τόσο κοντά στην καρδιά της σύγχρονης πόλης.

Το 1979 εγκαινιάστηκε ως το πρώτο σύγχρονο Μουσείο Τέχνης στη χώρα κι έκτοτε λειτουργεί παρουσιάζοντας μοναδικά εκθέματα από όλον τον κόσμο και μία εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή σύγχρονης τέχνης. Θα το βρείτε στη νότια πλευρά της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης.

Το μουσείο Φωτογραφίας βρίσκεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα ανακαλύψετε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αφηγείται με εικόνες την ιστορία της πόλης αλλά και την ίδια την τέχνη της φωτογραφίας.

Οι Αιγές, γνωστές και ως η Βασιλική Μητρόπολη των Μακεδόνων, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Αποτελούσαν το κέντρο της πολιτικής και των τελετουργιών της δυναστείας των Μακεδόνων βασιλέων, φιλοξενώντας πλήθος αρχαίων μνημείων και λαμπρών ταφικών μνημείων, όπως οι διάσημοι τύμβοι που περιλαμβάνουν τον τάφο του Φιλίππου Β'. Σήμερα, η περιοχή αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό και τουριστικό προορισμό, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας.

Το Σπήλαιο Πετραλώνων, ένα από τα σημαντικότερα σπηλαιολογικά και παλαιοανθρωπολογικά μνημεία της Βόρειας Ελλάδας, βρίσκεται στη Χαλκιδική, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης μέσα σε εντυπωσιακές αίθουσες και διαδρομές γεμάτες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Δίπλα στο σπήλαιο λειτουργεί και το Μουσείο Σπηλαίου Πετραλώνων, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από τις ανασκαφές και προσφέρει πληροφορίες για την ιστορία και τη σημασία του σπηλαίου.

Στο δρόμο προς τη Θέρμη θα συναντήσετε το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας «Νόησις». Λειτουργεί από το 1978 και ανήκει στα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Μόλις 5 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο μας βρίσκεται το Mediterranean Cosmos, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στη Θεσσαλονίκη.  Στο εντυπωσιακό Mall του συγκροτήματος μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, να πάτε σινεμά, να καθίσετε για φαγητό και για ποτό και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους.

To μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο της χώρας είναι στη γειτονιά του Heaven Hotel Thessaloniki. Εκτεινόμενο σε 150 στρέμματα, η Waterland είναι η χώρα της απόλυτης δροσιστικής διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους Νεροτσουλήθρες, ποταμάκια, πισίνα με κύμα και ζωολογικό κήπο με πολλά ζώα σάς περιμένουν για μία βουτιά στο παιχνίδι και την ξέφρενη χαρά.

Πλησίον του Heaven Hotel Thessaloniki βρίσκεται το συνεδριακό κέντρο Polis. Εδραιωμένο στον χώρο των εκδηλώσεων εδώ και πολλά χρόνια, το Polis Convention Center είναι γνωστό για τους άνετους χώρους τους και την άρτια εξυπηρέτησή του. Η έμπειρη ομάδα του ανταποκρίνεται σε κάθε κοινωνική συνθήκη, χειμώνα και καλοκαίρι, αναλαμβάνοντας την πλήρη διοργάνωση γάμων, βαφτίσεων, συνεδρίων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ποδόσφαιρο

Στην ευρύτερη περιοχή του Ξενοδοχείου μας θα βρείτε πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου, κανονικά και 5Χ5 για τους λάτρεις του αθλήματος. Απευθυνθείτε στη reception του Ξενοδοχείου μας για να κλείσετε κάποιο από αυτά για την αθλητική σας εξάσκηση αλλά και ψυχαγωγία.

Tennis Club

Παίζετε τένις; Μη χάσετε ούτε μία μέρα από την αγαπημένη σας αθλητική δραστηριότητα! Οι επιλογές σε σωματεία και γήπεδα τένις στην περιοχή όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο μας είναι αρκετές και όλες τους υπέροχες. Απλά ζητήστε μας να σας κλείσουμε ένα γήπεδο και απολαύστε το παιχνίδι σας.

Moto cross

Οι λάτρεις των δυναμικών σπορ θα βρουν στην περιοχή του ξενοδοχείου μας δύο πίστες motocross, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.

Εξορμήσεις για Μπάνιο

Η θέση του Heaven Hotel είναι ιδανική για ημερήσιες αποδράσεις σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Οργανώστε την επίσκεψή σας στις μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής όσο απολαμβάνετε τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας. Το Heaven Hotel Thessaloniki είναι η καλύτερη βάση για τις εξορμήσεις σας τόσο στην πόλη όσο και στην εξοχή.